Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 08:33

Ζητούν αναίρεση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου κάτοικοι της Κοινότητας Παπάγου


Δράση ενημέρωσης και συλλογής υπογραφών έναντι του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Παπάγου πραγματοποιήθηκε, όπως είχε προαναγγείλει και το myxolargos/mypapagos.gr σήμερα Πέμπτη (22/10) στη λαϊκή αγορά  της Κοινότητας.

Οι κάτοικοι του Παπάγου που ανέλαβαν την πρωτοβουλία συζήτησαν και ενημέρωσαν όσους βρέθηκαν στη λαϊκή αγορά σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης τους σχετικά με τη μείωση του συντελεστή δόμησης από 1 σε 0,9, όπως πρόσφατα υπερψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο πλευρό των κατοίκων που διαμαρτύρονται στέκεται και ο Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου κ. Δημήτρης Οικονόμου, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο για να συνδράμει τη συγκεριμένη δράση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Οικονόμου κατέχοντας και τη θέση τότε του Αντιδημάρχου Παπάγου, είχε καταψηφίσει την πρόταση του Δημάρχου για τη μείωση του συντελεστή δόμησης αλλά και γενικότερα το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κοινότητας.

Με ξεκάθαρο αίτημα, λοιπόν, την επαναφορά του συντελεστή στο 1, συνέλεξαν υπογραφές για αυτή την αδικία που συντελείται εις βάρος μεγάλου αριθμού ιδιοκτητών ακινήτων στου Παπάγου, όπως υποστηρίζει η ομάδα που ανέλαβε την πρωτοβουλία. Μία απόφαση που θίγει τόσο οικονομικά όσο και ηθικά πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν κάνει χρήση των όρων δόμησης με συντελεστή 1, σύμφωνα με την Επιτροπή Συλλογής υπογραφών.

Τα μέλη της Επιτροπής Συλλογής Υπογραφών μετά και την μεγάλη ανταπόκριση που με το σημερινό εγχείρημα εισέπραξαν, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν με ιδιαίτερη θέρμη την πρωτοβουλία τους, καλώντας όλους ανεξαιρέτως τους Παπαγιώτες, είτε έχουν ίδιο συμφέρον, είτε όχι, να επιδείξουν αλληλεγγύη, συμβάλλοντας με την υπογραφή τους, στην αναίρεση της άδικης απόφασης.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.