Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 01:53

Σιγοβράζει η αντίδραση στου Παπάγου για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο


Έντονη κινητοποίηση έχει αναπτυχθεί και συνεχίζεται μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραλαβή και έγκριση της Β2 Φάσης της μελέτης «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) εντός των διοικητικών ορίων Κοινότητας Παπάγου». Το θέμα συζητήθηκε τον Ιούνιο κι έκτοτε δημότες της Κοινότητας Παπάγου που διαφωνούν κυρίως με τη μείωση του συντελεστή δόμησης στην περιοχή (από 1 σε 0,9) συλλέγουν υπογραφές για να αιτηθούν να επανεξεταστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Την ίδια περίοδο στην κοινότητα του Παπάγου πρέπει να σημειωθεί ότι καταγράφεται έντονη δραστηριότητα ανοικοδόμησης .


Σύμφωνα με πληροφορίες που κατάφερε να εξασφαλίσει το myxolargos/mypapagos.gr οι υπογραφές αυτή τη στιγμή ανέρχονται στις 100, πολλές περισσότερες φυσικά από τις 25 που προβλέπει ο Κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά η στόχευση είναι να συγκεντρωθεί ένας πολύ μεγαλύτερος
αριθμός, ώστε να καταδειχθεί και η αντίδραση απέναντι στην απόφαση μείωσης του συντελεστή.
Παράλληλα η ίδια ομάδα δημοτών εξετάζει και το ενδεχόμενο των κινήσεων μέσω της δικαστικής οδού όταν πλέον θα εκδοθεί η τελική απόφαση που θα ορίζει τους όρους του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της κοινότητας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρόταση του Δημάρχου Ηλ. Αποστολόπουλου για την αποδοχή της Β2 Φάσης της μελέτης, διαφοροποιήθηκαν στη συνεδρίαση του Ιουνίου οι δημοτικοί του σύμβουλοι Δ. Οικονόμου, Θ. Κούτρας και Μ. Χατζής, και οι τρεις προερχόμενοι από του Παπάγου. Την απόφαση καταψήφισαν και οι Γ. Ανυφαντής και Γ. Ρεμούνδος από την αντιπολίτευση.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.