Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 14:24

Συνεχιζόμενο έργο για το 2021 το Κολυμβητήριο στο Αθλητικό Κέντρου Χολαργού


Ως συνεχιζόμενο έργο παρουσιάστηκε από τη Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 το "Συγκρότημα κολυμβητηρίου Κοινότητας Χολαργού", στo Λόφο Τσακού, με την διευκρίνιση, ωστόσο ότι, αναμένεται η έγκριση της τροποποίησης της ερυθράς γραμμής -υπάρχει σύμβαση για το έργο και έχουν επικαιροποιηθεί οι προδιαγραφές του κολυμβητήριου σε συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Αντίστοιχα ως νέο έργο παρουσιάζεται για ακόμη μία χρονιά η "Αναβάθμιση γηπέδου ποδοσφαίρου οδού Κύπρου της Κοινότητας Παπάγου" και γι αυτό υπήρξε η υποσημείωση ότι αναμένεται η έγκριση της τροποποίησης του σχεδίου πόλης και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ώστε να δημοπρατηθεί. Έργα δηλαδή που γράφονται και ξαναγράφονται σταθερά σε όλο τα τελευταία Τεχνικά Προγράμματα του δήμου και ακόμη δεν έχουν δει το πράσινο φως.

Στο ποσό των 4,17 εκατ. € θα κυμανθεί το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Παπάγου Χολαργού για το 2021 περιλαμβάνοντας νέα έργα και μελέτες σε ποσοστό 52% και συνεχιζόμενα έργα σε ποσοστό 48%. Από τα νέα έργα 38% αφορά σε μελέτες. Ένα Τεχνικό Πρόγραμμα μάλλον φτωχό και χωρίς να προγραμματίζει ή έστω να δρομολογεί την αναβάθμιση της εικόνας και των λειτουργιών της πόλης, αφού ως "νέα έργα" αναφέρονται μεταξύ άλλων οι ασφαλτοστρώσεις, και ως "συνεχιζόμενα έργα" οι επισκευές και συντηρήσεις σχολείων και αθλητικών εγκαταστάσεων.

 

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την απόφαση όπως έχει αναρτηθεί:

Τα συνεχιζόμενα έργα για το έτος 2021 είναι:

Κατασκευή κτιρίου Πολυϊατρείων και Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου.

Αναβάθμιση 1ου Λυκείου Χολαργού.

Συντήρηση και επισκευή Γυμνασίων - Λυκείων, έτους 2020-2021.

Συντήρηση και επισκευή Νηπιαγωγείων - Δημοτικών Σχολείων, έτους 2020-2021.

Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση οδού Βουτσινά.

Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων 2018.

Συγκρότημα κολυμβητηρίου Κοινότητας Χολαργού, στην περιοχή Λόφος Τσακού, (αναμένεται η έγκριση της τροποποίησης της ερυθράς γραμμής -υπάρχει σύμβαση για το έργο και έχουν επικαιροποιηθεί οι προδιαγραφές του κολυμβητήριου σε συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού)

 

Τα νέα έργα για το έτος 2021 είναι:

Ασφαλτοστρώσεις οδών 2020 (Δημοπράτηση εντός του τρέχοντος έτους).

Εκριζώσεις δένδρων και αποκατάσταση πεζοδρομίων (Δημοπράτηση εντός του τρέχοντος έτους).

Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση πεζοδρομίων και επί μέρους υποδομών Δήμου Παπάγου-Χολαργού, για την δημιουργία δικτύου κίνησης πεζών (Δημοπρατήθηκε, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ανάθεσης).

Προμήθεια και εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου Χολαργού.

Αναβάθμιση γηπέδου ποδοσφαίρου οδού Κύπρου της Κοινότητας Παπάγου (Αναμένεται η έγκριση της τροποποίησης του σχεδίου πόλης και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ώστε να δημοπρατηθεί).

Κατασκευή ραμπών και χώρων Α.μ.Ε.Α. σε σχολεία.

Αποκατάσταση φθορών οδοστρωμάτων.

Πυροπροστασία Σχολείων.

Μελέτες (όμβριων, κυκλοφοριακών, αναπλάσεων, περιβαλλοντικών, διαχειριστικών, πυροπροστασίας, τοπογραφικών)

 

Κατά τη συζήτηση του Τ.Π. στο Δημοτικό Συμβούλιο «ΚΑΤΑ» ψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ. Τούτουζας, Π. Δεμέστιχας, Β. Ρετσινιά -Γιαννακοπούλου, Μ. Σιώτου, Α. Χαμηλοθώρη-Κουγιουμτζοπούλου, Α. Ρεκλείτης, Γ. Ρεμούνδος. Το «ΛΕΥΚΟ» επέλεξαν οι Ν. Κανάκης, Ν. Καραγιάννης, Λ. Ρίζος, Π. Ζήκας.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.