Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 21:17

Το τελευταίο "αντίο" στην Α. Κυριοπούλου από τα μέλη της παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ"


Η δημοτική παράταξη «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» αποχαιρέτησε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 στο μεγάλο ταξίδι της, την Αύρα Κυριοπούλου. Μία συμπολίτισσα μας, που η απώλειά της αφήνει ένα μεγάλο κενό στο προάστιό μας και στη γειτονιά μας, καθώς η Αύρα μας, μας καθοδήγησε και μας ενέπνευσε σε όλες μας τις παρεμβάσεις που αφορούν στο αστικό περιβάλλον.
Ενεργή και δραστήρια μέχρι την τελευταία στιγμή, διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών, με τεράστιο επιστημονικό υπόβαθρο και βαθιά επεξεργασμένη σκέψη, σε πολεοδομικά και χωροταξικά ζητήματα, διαμόρφωσε τις προτεραιότητες μας για την αειφορία, την προστασία του περιβάλλοντος στον αστικό χώρο, αλλά κυρίως στην αναγκαιότητα της Τοπικής Δημοκρατίας και του Συμμετοχικού Χωρικού Σχεδιασμού.
Η Αύρα μας δεν χάραξε μόνο την πολιτική μας, δεν προσδιόρισε μόνο τις διεκδικήσεις μας, αλλά καθόρισε και την επιστημονικά τεκμηριωμένη φυσιογνωμία της παράταξής μας, μεταλαμπαδεύοντας εκλαϊκευμένες γνώσεις και αξίες σε όλους όσοι μας ακούνε και μας παρακολουθούνε.
Η Αύρα πρωτοστάτησε μεταξύ άλλων και στους αγώνες για την ισότητα των δύο φύλων και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Με το απαράμιλλο πολιτικό ήθος της, την πελώρια αγάπη της για τον κόσμο, την ιόβια υπομονή της και την εφηβική επιμονή της, κέρδισε τον απόλυτο σεβασμό μας, αλλά και μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.
Παράλληλα όμως, απολάμβανε και τον θαυμασμό μας ως άνθρωπος, καθώς εκτός από μία σημαντική επιστήμονισσα, υπήρξε ένα πρότυπο μητέρας, συζύγου, φίλης και αλληλέγγυας παρουσίας στην κοινωνία μας.
Η Αύρα μας, θα είναι καθημερινά και πάντα παρούσα, στις αναφορές μας, στη σκέψη μας, στους προβληματισμούς μας, στην ιδεολογία μας. Ως πολιτικό ον, ως επιστήμονας και ως άνθρωπος.
Σήμερα 8 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στην Πολεοδομία και την Χωροταξία παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα μας το κείμενο που έγραψε η ίδια για την ημέρα, με θέμα «Τοπική Δημοκρατία στο Χωρικό Σχεδιασμό», Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ, διότι αυτό αποτελεί για μας θεμελιώδες κείμενο αρχών και φανοστάτη, για την πολιτική υπόστασή μας και τη σκέψη μας. https://8protaseis.com/2016/11/08/τοπική-δημοκρατία-στο-χωρικό-σχεδια/
 
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στο σύζυγό της Αντώνη και στο γιο της Άκη Παπαγεωργίου.
 
"8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη"

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.