Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 23:11

Να μη συμμετέχουν στη δοξολογία Δήμαρχοι, Δημοτικοί, Περιφερειακοί Σύμβουλοι προτρέπει ο Αρχιεπίσκοπος


Με δήλωση του ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παροτρύνει στου τοπικούς, πολιτικούς αξιωματούχους να μη συμμετέχουν φέτος στις δοξολογίες για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, δίνοντας το παράδειγμα στους πιστούς για την αποφυγή των συναθροίσεων κατά της διασποράς του κορωναϊού:

«Οι στιγμές για την πατρίδα μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού απειλεί την υγεία και τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας.

Η Εκκλησία μας, που από την πρώτη στιγμή μπήκε στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας για την προστασία του ανθρωπίνου προσώπου και τήρησε και τηρεί όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων υγειονομικών αρχών της χώρας μας, καλεί, εν όψει της Δοξολογίας για την εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και μέσα στα όρια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, τους δημοτικούς, περιφερειακούς και λοιπούς πολιτικούς αξιωματούχους να συμμετάσχουν αυτή τη χρονιά με έναν διαφορετικό τρόπο.

Να τιμήσουν τις ηρωικές θυσίες των προγόνων μας, των Ελλήνων και των Ελληνίδων που έδωσαν τη ζωή τους για τον τόπο μας, χωρίς να λάβουν μέρος στις επίσημες τελετές, δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα για την αποφυγή των μαζικών συναθροίσεων, που, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελούν τη βασική πηγή διασποράς του ιού.

Άλλωστε, κάθε εθνική εορτή είναι ημέρα μνήμης, είναι ημέρα ευθύνης και χρέους για όλους μας. Είναι ευκαιρία να προσευχηθούμε στην Υπέρμαχο Στρατηγό και Μητέρα όλων μας, την Υπεραγία Θεοτόκο, να σκεπάζει την πατρίδα μας από κάθε είδους ορατή ή αόρατη απειλή και μάστιγα».

 

Δείτε το πρόγραμμα για τον διήμερο εορτασμό στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης Παπάγου:

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 παραμονή εορτής

7.00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος Αρχιερέως, μετ’ αροτκλασίας και θείου κηρύγματος

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020, κυριώνυμος ημέρα

07:00-10:30 π.μ. Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Δοξολογία επί της Εθνικής Εορτής και Τρισάγιον δια τους εν τω πολεμώ πεσόντας εις τον καθ’ ημάς Ι. Ναόν.

18:00-19:30 μ.μ. Εσπερινός και παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.