Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 14:58

Πρωτοδικείο Αθηνών: Δεν αλλάζει το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου


Δεν έγιναν δεκτές από το Πρωτοδικείο Αθηνών τόσο η ένσταση της παράταξης «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» όσο και η αντένσταση της παράταξης «Σύγχρονη Πολιτεία Παπάγου Χολαργού».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης 18 είναι τα ψηφοδέλτια των οποίων οι παρατηρήσεις που κατατέθηκαν θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές, γεγονός που θα μείωνε τη διαφορά στις 2 ψήφους.

Έτσι δεν έγιναν από κοινού δεκτές ούτε η ένσταση, ούτε η αντένσταση. Στην πολυσέλιδη απόφαση γίνεται εκτενής αναφορά στην ένσταση και σε όλα τα στοιχεία που τεκμηριώνονται στο κείμενο της, καμία ωστόσο αναφορά στην αντένσταση παρά μόνο ότι απορρίπτεται. 

Να θυμίσουμε ότι η ένσταση έγινε για την πολύ μικρή διαφορά των 20 ψηφοδελτίων μεταξύ δεύτερου και τρίτου συνδυασμού, όπως καταγράφηκε στα αποτελέσματα της 8ης Οκτωβρίου και αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία της επανακαταμέτρησης που εντόπισε μία σειρά προβληματικών ψηφοδελτίων, αλλά και αναγραμματισμούς στα βιβλία συλλογής των ψήφων.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι δεν έχει γίνει δεκτή καμία ένσταση. Άλλωστε μία απόφαση προκήρυξης εκ νέου εκλογών είναι μία δύσκολη απόφαση.

Οι αποφάσεις εκδίδονται συνεχώς αυτές τις μέρες η μία μετά την άλλη. Η μόνη δεκτή ένσταση, αφορά στο Δήμο Αλεξάνδρειας του νομού Ημαθίας για υποψήφια που λανθασμένα αποκλείστηκε εξ αρχής η συμμετοχή της.

 

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.