Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 15:25

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Παπάγου Χολαργού


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε στιγμές κρίσεων και μεγάλων κινδύνων η πατρίδα μας έχει αποδείξει ότι με ομοψυχία και αποφασιστικότητα, καταφέρνει να κρατήσει όρθια τα ιδανικά και τις αξίες του τόπου μας.

Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας, ημέρα που τιμούμε τους Έλληνες ήρωες που αψήφησαν τη ζωή τους, προκειμένου να διαφυλάξουν την ελευθερία μας.

Στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού θα πραγματοποιηθούν οι καταθέσεις στεφάνων την Τρίτη 27/10 στα Ηρώα Πεσόντων, με απόλυτη ασφάλεια και με αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Η Δημοτική Αρχή δεν θα παραστεί στη Δοξολογία της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου, ακολουθώντας τη σύσταση του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, να τιμήσουμε τις ηρωικές θυσίες των προγόνων μας, χωρίς να λάβουμε μέρος στις επίσημες τελετές, δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα για την αποφυγή των μαζικών συναθροίσεων, που σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελούν τη βασική πηγή διασποράς του ιού.

Φέτος, θα τιμήσουμε τους ήρωες της πατρίδας μας με έναν διαφορετικό τρόπο, σεβόμενοι την υγεία και τη ζωή των συνανθρώπων μας.

Θα θυμηθούμε και θα αντλήσουμε διδάγματα από την αστείρευτη δεξαμενή της ελληνικής ιστορίας, μέσα από τις αφηγήσεις τεσσάρων ηρώων συμπολιτών μας, Βετεράνων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που είναι στενά συνδεδεμένοι με τον Δήμο  Παπάγου – Χολαργού.

·         Του Αντιστράτηγου ε.α κ. Κωνσταντίνου Κόρκα,

·         Του Αντιπτέραρχου ε.α. κ. Κωνσταντίνου Χατζηλάκου

·         Του Αντιπτέραρχου ε.α. κ. Γεώργιου Πλειώνη και

·         Του Αντιναύαρχου ε.α. κ. Σπυρίδωνα Καψάλη

·          

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου και ώρα 11.30 θα μας εξιστορήσουν πως οι ίδιοι έζησαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε ένα αφιέρωμα το οποίο θα προβληθεί από την επίσημη την ιστοσελίδα του Δήμου (www.dpapxol.gov.gr) και τη σελίδα Facebook (Δήμος Παπάγου Χολαργού - Municipality of Papagou Xolargou).


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.