Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 09:19

Οι αντιδημαρχίες φέρνουν αλλαγές και στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου


Νέα Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προτείνεται από το Δήμαρχο η Πρόεδρος της Κοινότητας Χολαργού Κατερίνα Γκούμα. Η ανάληψη της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας Χολαργού και Πολιτικής Προστασίας από τον Χρήστο Πετράκη ενεργοποίησε την παραίτηση του από τη Σχολική Επιτροπή. Μία θέση που κρατούσε και τα έξι χρόνιας της θητείας της παράταξης του Δημάρχου στη διοίκηση του Δήμου. Και παρά τις τρικυμίες που πέρασε, την προηγούμενη παραίτηση που δεν έγινε δεκτή από το Δήμαρχο, μετά το θέμα που είχε ανακύψει με τους απλήρωτους λογαριασμούς του Φυσικού Αερίου που άφησε τα σχολεία χωρίς θέρμανση, ήρθε τώρα η… “συμφωνημένη” παραίτηση.

Έτσι η Κατερίνα Γκούμα, παρότι επιφορτισμένη και με την Κοινότητα Χολαργού, άτομο όμως του στενού περιβάλλοντος του Δημάρχου, γι αυτό και της εμπιστεύεται, όπως φαίνεται αυτό τον ευαίσθητο τομέα της λειτουργίας των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών, με αποστολή να αναστρέψει και το κλίμα.

Και οι αλλαγές δε σταματούν εκεί, αφού ο Δήμαρχος έχει να “βολέψει” κι άλλα στελέχη. 

Έτσι παραιτήθηκε η νέα Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιμή Ρουφογάλη από τη θέση της Αντιπροέδρου του ΔΟΚΜΕΠΑ για να αναλάβει η απερχόμενη Αντιδήμαρχος Μαρία Δημητριάδου. Μία αλλαγή που σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του myxolargos/mypapagos.gr ήταν αυτή που πυροδότησε την παραίτηση της Κοινοτικής Συμβούλου Χολαργού Ιωάννας Παπαγιάννη, και από τη θέση αλλά και από την παράταξη του Ηλία Αποστολόπουλου.

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παπάγου και Αθλητισμού Μιχάλης Υφαντής παραιτήθηκε από τη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΟΠΑΠ και στη θέση του ο Δήμαρχος προτείνει τον Θανάση Κούτρα.

Αξίζει να σημειωθεί για καλύτερα συμπεράσματα, αφενός ότι όλες αυτές οι θέσεις είναι έμμισθες και αφετέρου ότι το Υπουργείο Εσωτερικών με νέο Νόμο ορίζει ότι συνταξιούχοι δεν μπορούν να εισπράττουν χρήματα σε έμμισθες θέσεις των Νομικών Προσώπων των Δήμων… Όλα αυτά θα συζητηθούν και θα αποφασισθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης (22/10). Με δεδομένη, τουλάχιστον μέχρι τώρα, την πλειοψηφία του Δημάρχου, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι οι επιθυμίες του θα είναι και οι τελικές αποφάσεις. 

Ο πρώτος χρόνος, λοιπόν, της δεύτερης θητείας του Ηλία Αποστολόπουλου, ο έκτος στη σειρά έφερε τα πάνω κάτω. Το ντόμινο των εξελίξεων έφερε και ντόμινο αντιδράσεων με μία οριστική αποχώρηση (Παπαγιάννη), μία ηχηρή και πολλά… υποσχόμενη αντίδραση (Οικονόμου) και μία σιωπηρή στάση αναμονής… απέναντι (Βαλυράκης). Στη συμπλήρωση του έτους που μόλις ξεκίνησε, στο μέσο δηλαδή της δεύτερης θητείας, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί τότε. 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.