Δευτέρα, 06 Μαϊος 2024 23:49

Να είναι πιο προσεκτικά στις τουαλέτες τα παιδιά, η λύση του Αντιδημάρχου Παιδείας

 


Όταν τα παιδιά επισκέπτονται τις τουαλέτες στα σχολεία τους να τους μάθουν οι γονείς τους να είναι πιο προσεκτικά γιατί κάποιες φορές κάνουν την ανάγκη τους εκτός! Αυτή ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ και η μοναδική λύση που πρότεινε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας στους γονείς των σχολείων του Χολαργού που συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο το πρωί της Δευτέρας. Μια φράση που όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση όλων των παρευρισκομένων. 

Κι έτσι γράφτηκε άλλο ένα επεισόδιο στο θρίλερ που εξελίσσεται τον τελευταίο καιρό με το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης καθαριότητας κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας, και πάλι χωρίς να δοθεί καμία απολύτως λύση.

Ο κ. Τράκας εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Αποστολόπουλο, που παρότι βρισκόταν στο Δημαρχείο είχε μία επείγουσα συνεδρίαση με την Εκτελεστική Επιτροπή του, επέμενε σε όλη της διάρκεια της συζήτησης, ότι ο Δήμος είναι με δεμένα χέρια στο θέμα της καθαριότητας των σχολείων! Και άρα στην τελική δεν μπορεί να γίνει τίποτα!

Ακόμη και για την απόφαση που πήρανε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία, αποκάλυψε ότι τελικά ήταν μία εισήγηση που η Δημοτική Αρχή είχε ελλιπώς επεξεργαστεί, αφού ανακάλυψαν εκ των υστέρων, ότι έχει νομικά κωλύματα. Γεγονός που κατά τη σχετική συζήτηση είχε αναλυτικά και με έμφαση επισημάνει η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Σιώτου.

Παρευρισκόμενοι γονείς πρότειναν τη χρήση σχετικής διάταξης που αφορά στις εσωτερικές μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων σε επείγουσες καταστάσεις, όπως άλλωστε είναι το έλλειμμα υγιεινής που θέτει σε κίνδυνο την υγεία τουλάχιστον 2.500 μαθητών στα σχολεία του Δήμου μας. Ανέφεραν δε, ότι σε άλλους Δήμου έχει ήδη γίνει χρήση αυτής.

Ο κ. Τράκας δεσμεύτηκε να απαντήσει, αλλά φαίνεται δε θυμόταν ότι πριν από αυτόν είχε ήδη απαντήσει ο Δήμαρχος στη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Δημοτικός Υπάλληλος του Δήμου μας που να δεχτεί να καθαρίζει τουαλέτες! Παρευρισκόμενη μητέρα στην συνάντηση διαμαρτυρίας πρώην δημοτική υπάλληλος αποκάλυψε ωστόσο ότι δεν έχει ερωτηθεί σχετικά κανένας υπάλληλος!

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νατάσσα Χαμηλοθώρη και Γιώργος Ρεμούνδος, καθώς και η Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α'βάθμιας Εκπαίδευσης κα Μάρω Πατσαρίση. Μεγάλος απών ο καθ' ύλην αρμόδιος, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Πετράκης.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.