Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 11:51

"Στα κόκκινα" η κατάσταση του αέρα κατέγραψε ο μετρητής στο Χαλάνδρι


aeras vromikos

Πολύ κακή καταγράφηκε η κατάσταση του αέρα, λόγω της πυρκαγιάς της Εύβοιας, στον ειδικό μετρητή που βρίσκεται στο Χαλάνδρι. Στις πρώτες δύο μέρες της φωτιάς η μέτρηση έφτασε τα 146 PM2,5 με δεδομένο ότι οι τιμές μεγαλύτερες του 50 χαρακτηρίζουν μία πολύ κακή κατάσταση αέρα, ενώ συνήθως οι μετρήσεις του συγκεκριμένου μετρητή κυμαίνονται στα 9 PM2,5, μπορεί εύκολα κανείς να βγάλει τα συμπεράσματα του.
Η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί όμως διατηρείται ακόμη σε υψηλότερα από το συνηθισμένο επίπεδα, όπως συμβαίνει και σε άλλα σημεία καταγραφής εντός του λεκανοπεδίου.

aerasmetrisib

Τα δεδομένα καταγραφής της κατάστασης του ατμοσφαιρικού αέρα τα οποία ανανεώνονται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, μπορεί εύκολα να αναζητήσει ο καθένας μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας https://panacea-ri.gr/index.php/atmospheric-measurements/
Για την ερμηνεία των επιπέδων, που παρέχονται σε όρους συγκέντρωσης κατά μάζα, χρησιμοποιείται η ακόλουθη χρωματική κλίμακα – δείκτης, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος.

aerasmetrisi


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.