Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 18:24

Άκαρπη η συνάντηση με την Περιφέρεια για το ΚΤΕΟ

kteo4

Με την κα Κυπριανίδου Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Αττικής και όχι με την κα Δούρου όπως είχε ζητηθεί από το δημοτικό μας συμβούλιο, έγινε τελικά η συνάντηση μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας για την υπόθεση του ΚΤΕΟ.

Στην συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας στη Συγγρού, συμμετείχαν εκτός από τον Δήμαρχο κ. Ηλία Αποστολόπουλο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Οικονόμου και οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Ζήκας, Κεχρής και Κουγιουμτζόπουλος.

Στη συζήτηση που έγινε η κα Κυπριανίδου εξέθεσε τις θέσεις της Περιφερειακής Διοίκησης επισημαίνοντας ότι το ΚΤΕΟ δεν είχε σταματήσει την λειτουργία του αλλά μόνο τις διαδικασίες ελέγχου των οχημάτων, ότι ήταν προγραμματική θέση της παράταξης η επαναλειτουργία των δημόσιων ΚΤΕΟ και ότι υπάρχει μείζον θέμα απώλειας εσόδων δημόσιου χρήματος.

Η κα Κυπριανίδου αναγνώρισε το έλλειμμα επικοινωνίας και τον αιφνιδιασμό της επαναλειτουργίας και δήλωσε διατεθειμένη να ξεκινήσει διάλογο για την εξεύρεση λύσης καλής γειτνίασης μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας.

Ο δήμαρχος κ. Αποστολόπουλος επεσήμανε στην κα Κυπριανίδου ότι υπάρχει θέμα νομιμότητας της λειτουργίας του ΚΤΕΟ καθώς δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις των αποστάσεων που ορίζει ο νόμος από νοσοκομεία, σταθμούς μέσων σταθερής τροχιάς και μέσων μαζικής μεταφοράς και ότι υπάρχει δυσλειτουργία σχετικά με την διέλευση και τον έλεγχο βαρέων οχημάτων και ζήτησε να συμφωνηθούν εγγυήσεις ήπιας λειτουργίας και χρήσης του ΚΤΕΟ στο Χολαργό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Κεχρής πρόσθεσε και την διάσταση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή όπου εντάσσεται το ΚΤΕΟ και για την οποία η παράταξη της κας Δούρου έχει δώσει αρκετούς αγώνες για την απομάκρυνση οχλουσών χρήσεων.

Τέλος, χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης, αντισταθμιστικά οφέλη για τους περίοικους και τον δήμο στο μεσοδιάστημα και εκπόνηση προγράμματος περιβαλλοντικής αναβάθμισης της περιοχής με χρηματοδότηση που θα συμπεριλαμβάνει και την μεταφορά του ΚΤΕΟ σε άλλη περιοχή εκτός αστικού ιστού ζήτησαν οι κ.κ. Ζήκας και Κουγιουμτζόπουλος.

Η κα Κυπριανίδου επιφυλάχθηκε να συζητήσει τις προτάσεις που ακούστηκαν από τους επικεφαλής των παρατάξεων, στα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας και να επανέλθει.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.